SKLED AV VEIEN: En buss uten passasjerer som har sklidd delvis av veien ved oppkjøringen til Bøleråsen i Ski søndag kveld. Bussen står sklidd pent og står hvilt mot en lyktestolpe melder Follo-politiet på Twitter. Foto: Politiet i Follo
SKLED AV VEIEN: En buss uten passasjerer som har sklidd delvis av veien ved oppkjøringen til Bøleråsen i Ski søndag kveld. Bussen står sklidd pent og står hvilt mot en lyktestolpe melder Follo-politiet på Twitter. Foto: Politiet i FolloVis mer

Svært glatte veier på Østlandet

- Kan ikke gjentas ofte nok i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det meldes om svært glatte veier på store deler av Østlandet. I Romerike politidistrikt har de i løpet av ettermiddagen fått inn meldinger fra publikum om at det er vanskelige kjøreforhold på de fleste av veiene i distriktet.

Én til Ullevål Én person har blitt fraktet til Ullevål sykeuhs med personskader etter en frontkollisjon på riksvei 169 ved Gan i Fet kommune.

- Det er svært glatt, og vi har fått inn meldinger om flere trafikkulykker i dag. Foreløpig har vi tre personskader i distriktet i forbindelse med trafikkulykker. Én er fraktet til legevakta, mens skadeomfanget på en annen ennå ikke er avklart. En person ble fraktet til Ullevål med større skader, sier operasjonsleder i Romerike politidistrikt Ola Magne Mæle.

- Det er meldt at det er glatt på de fleste hovedveier i distriktet. På både riksveier og fylkesveier. På E6 er det foreløpig ikke kommet inn noen meldinger om vanskelige kjøreforhold. Det beste tipset jeg kan gi til bilister er å kjøre etter forholdene, sier Mæle.

Store mannskaper ute Også i Oslo har det kommet inn flere meldinger om glatte veier, men ulykkesomfanget i hovedstaden er mindre.

- Kan ikke gjentas ofte nok i kveld. Svært glatt på hovedstadens veier, skriver oslopolitiet på Twitter.

- Det er glatt, men vi har ikke opplevd noe spesielt trykk ennå, sier operasjonsleder Sissel Hansen.

Hun opplyser at Statens vegvesen er ute med mye mannskaper for å kartlegge og håndtere de vanskelige kjøreforholdene.

Agder politidistrikt melder også om svært glatte veier.

- Flere utforkjøringer i indre Agder. Meldes om svært glatte veier, skriver de på Twitter.

GLATT: Politiet i Vestfold rapporterte om svært glatte veier i fylket i går. En bil havnet på taket på E18 i Vestfold i går formiddag før den ble truffet av en annen bil som skled av veien. Glatt er det fortsatt på Østlandet. Foto: Peder Gjersøe
GLATT: Politiet i Vestfold rapporterte om svært glatte veier i fylket i går. En bil havnet på taket på E18 i Vestfold i går formiddag før den ble truffet av en annen bil som skled av veien. Glatt er det fortsatt på Østlandet. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Blant annet på Riksvei 9 fra Ose til Hovden i Aust-Agder meldes det om snø- og isdekke og fare for glatte partier, ifølge Statens Vegvesen.

Statens vegvesen ber alle trafikanter ta høyde for at veiene kan være lunefulle.

- Været og føreforholdene kan skifte i løpet av få minutter. På korte strekninger kan forholdene variere avhengig av lokale byger, vind, skygge/solforhold, fuktighet og lokale temperaturvariasjoner, står det på deres nettsider.

Vil fortsette - Den er ingen god kombinasjon med de værforholdene vi hadde i går, og det blir dessverre litt tilsvarende forhold i dag før det kommer nok en runde på mandag, vakthavende meteorolog Vibeke Thyness til Dagbladet i går kveld.

Thysness forteller at det ikke er noen klassisk hvit norsk vinter i vente på Sørøstlandet riktig ennå, og at folk må belage seg på å kjøre forsiktig.

- Nedtrykkene kommer som perler på en snor, og det er lurt av alle bilister å tilpasse kjøring etter ferdigheter om man skal komme helt frem, sier hun.

KJØRE UT: Denne bilen kjørte ut av veien ved Skjervøya i Telemark. Ifølge rapportene er det glatt på mange veier på Østlandet også i dag. Foto: Terje Rønningbakken
KJØRE UT: Denne bilen kjørte ut av veien ved Skjervøya i Telemark. Ifølge rapportene er det glatt på mange veier på Østlandet også i dag. Foto: Terje Rønningbakken Vis mer