Svært jevnt i Danmark

Valgdagsmålinger i Danmark tyder på at det er svært jevnt mellom høyre- og venstresiden. Sentrumspartiet Ny Alliance ser ut til å bli avgjørende for hvem som blir Danmarks neste statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det viser en valgdagsmåling basert på 2.019 danske velgere som har fortalt Megafon hva de har stemt, opplyser dansk TV 2.

Ifølge målingen får høyresiden 87 mandater, mens venstresiden får 83 mandater. Det nystiftede partiet Ny Alliance, ledet av Naser Khader, får 3,1 prosent av stemmene, noe som vil gi partiet fem mandater i Folketinget.

Høyresiden, som består av statsminister Anders Fogh Rasmussens Venstre, De konservative og Dansk Folkeparti er med til sammen 87 mandater likevel ikke langt unna å kunne danne flertall alene. Til det kreves 90 av Folketingets 179 mandater.Over sperregrensen

På venstresiden, som ifølge målingen fikk 83 mandater, ser det ut til at Socialdemokraterne får 25,3 prosent av stemmene, Socialistisk Folkeparti 13,4 prosent, Radikale Venstre 5,8 prosent, mens Enhedslisten akkurat rekker over sperregrensen med 2,5 prosent.

Kristendemokraterne kommer derimot ikke over sperregrensen, med bare 1,3 prosent av stemmene.

Målingen er gjort på valgdagen før klokka 18. Beholder makten

En annen måling gjort av markedsanalysefirmaet In-Fact for politiken.dk tyder på at Venstre og De konservative fremdeles beholder regjeringsmakten, men at de blir avhengige av støtte fra både Dansk Folkeparti og Ny Alliance.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer