Svært jevnt mellom de politiske blokkene

Regjeringspartiene ligger under med to stortingsmandater i forholdet til de borgerlige i ny meningsmåling gjort for TV2.

GÅR MEST TILBAKE: Ny meningsmåling viser at nesten hver tredje velger som stemte SV i 2005, sier at de i dag ville ha stemt på Arbeiderpartiet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
GÅR MEST TILBAKE: Ny meningsmåling viser at nesten hver tredje velger som stemte SV i 2005, sier at de i dag ville ha stemt på Arbeiderpartiet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meningsmåling som TNS Gallup har gjort for TV 2, viser at regjeringspartiene ligger under med to stortingsmandater i forholdet til de borgerlige.

De rødgrønne får i målingen en oppslutning tilsvarende 83 mandater, mens den borgerlige blokken hadde fått 85 mandater hvis det hadde vært valg i dag. I tillegg kommer et mandat for partiet Rødt,

SV går mest tilbake, 2,0 prosentpoeng til 6,7 prosent, mens Sp går mest fram, 2,9 prosentpoeng til 7 prosent.

Ap får 33,7 prosent (minus 1 prosentpoeng fra juli), Venstre 4,6 prosent (minus 0,1), KrF 5 prosent (minus 1,7), Høyre 13,5 prosent (pluss 0,6) og Frp 26,5 prosent (pluss 1,2). Rødt får 2,0 prosent (minus 0,1)

Bakgrunnstallene viser at nesten hver tredje velger som stemte SV i 2005, sier at de i dag ville ha stemt på storebror i regjeringen, Arbeiderpartiet.

- For oss er det ikke noe mål å ta velgere fra andre regjeringspartier, det viktigste for oss er å hente velgere fra borgerlige partier, men først og fremst hente fra hjemmesitterne, sier statsminister Jens Stoltenberg i en kommentar til målingen.

(NTB)