- Svært kritikkverdig

- Vi ser meget alvorlig på hendelsen på SiA. Det er et klart brudd på loven å avvise syke pasienter på denne måten, sier Ingebrigt Bruheim, assisterende fylkeslege i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han betrakter episoden der en eldre mann døde etter at SiA sendte ambulansen videre, som «svært grov».

- Vi er kjent med problemene til SiA, og har påpekt situasjonen en rekke ganger overfor helse- og sosialdirektøren. Når det skjer så tydelige brudd på den øyeblikkelige hjelpen, er det svært kritikkverdig, sier Bruheim.

Fylkeslegekontoret hadde for en uke siden et møte med ledelsen ved sykehuset, der det ble bestemt at kirurgisk avdeling skal gjennomgå en systemrevidering for å kunne gjøre noe med problemene.

- Beklagelig

Fungerende helse- og sosialdirektør i Akershus fylkeskommune, Tore Nærbøe Forset, beklager sterkt begge SiA-skandalene Dagbladet bringer i dag.

- Situasjonen viser at sykehuset har store problemer, og vi jobber aktivt for å løse disse. Vi jobber allerede med å utarbeide en rekke akutt-tiltak som skal iverksettes før jul, sier han til Dagbladet.

De viktigste tiltakene er at fylkeskommunen vil prøve å lette presset ved SiA ved å overføre pasienter til andre sykehus, øke kapasiteten på intensiv overvåking, og en rekke tiltak for å holde på sykehuspersonellet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer