Svært kritisk for Tromsø-jente

Ei 12 år gammel jente er innlagt på Regionsykehuset i Tromsø etter at hun falt ned fra fjellheis-platået utenfor byen. - Situasjonen er svært kritisk, og hodeskadene er livstruende, sier vakthavende lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til den 12 år gamle jenta var ved 23-tiden fortsatt svært kritisk.

Den 12 år gamle jenta var bevisstløs da hun ved 15-tida ble hentet ned fra fjellsida mellom bakkenivå og fjellheis-platået på 420 meters høyde.

- Situasjonen er svært kritisk, og hodeskadene er livstruende. Det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse om operasjon, sa Snorre Sollid, vakthavende lege ved nevro-kirurgisk avdeling, til Dagbladet :på nettet ved 20-tiden i kveld.

Venninna, som også er i 12-års-alderen, ble lettere skadd under ulykken som skjedde ved 14-tida. Også hun ble innlagt på Regionsykehuset i Tromsø.

- Hun er ikke alvorlig skadet, og utredes nå for mistanker om bruddskader, opplyste vakthavende kirurg Christian Rushfeldt tidligere i ettermiddag.

Politiet i Tromsø har foreløpig svært få opplysninger om ulykka, men har startet etterforskning for å finne ut hva som skjedde da jentene falt utfor platået og skled omlag 70 meter nedover fjellsida.

- Vi fikk melding klokka 14.10 om at to barn hadde sklidd utfor fjellheis-platået og nedover lia, sier politiførstebetjent Hein Davidsen til Dagbladet :på nettet.

De to jentene lekte like ved restauranten på det kjente utsiktspunktet Fløya i Tromsø, da de ved et uhell skled utfor kanten. De skled cirka 70 meter nedover den bratte bakken med snø og stein. Fjellheisen setter av folk på 420 meters høyde.

Maskinist Jan Åge Magnussen ved Fjellheisen fortalte ved 15-tida at han hadde kjørt over 600 personer opp på fjellet så langt i dag.

- Vi fortsetter å kjøre folk både opp og ned, og jeg vet ikke annet enn at det har skjedd en ulykke i lia midt i fjellsida, sa Magnussen til Dagbladet :på nettet.

Det var sol og fint påskevær i Tromsø da ulykka skjedde.

Dagbladet :på nettet følger saken.

ULYKKESSTEDET: De to jentene falt utfor fjellsida til venstre på dette bildet.
KRITISK: Den ene av de to jentene er kritisk skadd etter ulykken.