Skyting på Mortensrud:

- Svært kritisk skadd

Situasjonen er svært alvorlig for personen som ble skutt på Mortensrud torsdag kveld.

SKYTING: Torsdag 7. oktober ble en mann i 20-årene skutt på Mortensrud i Oslo - mannens tilstand er svært kritisk. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRØNLAND (Dagbladet): Personen som ble skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo torsdag kveld, er svært kritisk skadd.

Det bekrefter Grete Lien Metlid, leder for fellesenhet for etterretning og etterforskning ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt.

- Vi står overfor en svært vanskelig sak. Det er vanskelig for familien, sier hun.

Mannen som ble skutt er 20 år gammel. Ingen personer er foreløpig pågrepet etter gårsdagens hendelse.

STORE STYRKER: Politiet var i går kveld på plass ved Lofsrud skole med store styrker. De etterforsker saken med mange ressurser også torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STORE STYRKER: Politiet var i går kveld på plass ved Lofsrud skole med store styrker. De etterforsker saken med mange ressurser også torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Ber om tips

Metlid vil heller ikke si om den fornærmede mannen er en kjenning av politiet.

- Dette er først og fremst en ung mann som er et offer i en alvorlig sak, så venter vi på tilbakemelidng fra sykehuset om hvordan dette ender.

Hun forteller samtidig at de har noe beskrivelser av en eller flere mulige gjerningspersoner.

- Vi vurderer om vi vil gå ut med disse beskrivelser, men er det noen som har video eller vet noe, så ta kontakt med oss.

Politiet rigger seg videre for en omfattende etterforskning som vil pågå gjennom dagen og helga.

Forståelse

Metlid forteller at politiet i skrivende stund foreløpig ikke ser noe sammenheng mellom denne episoden og skytingen i Vika forrige helg.

De har samtidig forståelse for at personer som bor på Mortensrud er bekymret.

- Vi kommer til å være i området der ute i tida som kommer, men det er for tidlig å si om dette er relatert til tidligere konflikter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer