Svært lite betryggende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I et litt uforsiktig øyeblikk svarte president George Bush på et spørsmål om Saddam Hussein at «den fyren forsøkte å ta livet av min far». Svaret ble umiddelbart fulgt opp med forsikringer om at det selvsagt ikke var en personlig familiefeide som lå til grunn for supermaktens militære press for å få til et regimeskifte i Irak, men tvert imot den alvorlige trusselen som Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen innebærer for.
  • Nå har avisa The Washington Post forsøkt å grave fram Bush-regjeringens dokumenter som ligger til grunn for landets krigstrussel mot Irak, og funnet ut at det nesten ikke finnes underlagsdokumenter. Derimot peker alle spor i retning av at Irak straks ble koplet til terrorangrepene 11. september av konservative aktivister som helt siden Golf-krigen har arbeidet for å fjerne Saddam Hussein fra makta i Bagdad. Den fremste av disse aktivistene er viseforsvarsminister Paul Wolfowitz, som sammen med Richard Perle, som var viseforsvarsminister i Ronald Reagans administrasjon og nå leder det innflytelsesrike Forsvarsrådet, også ville angripe Irak før Osama bin Laden slo til mot New York og Washington.
  • Den siste boka til gravejournalisten Bob Woodward om «Bush i krig» avdekker at Wolfowitz koplet Saddam Hussein til terrorangrepene uten å la seg forstyrre av at det verken da eller nå er avdekket bevis for en slik kopling. Lenge trodde disse kretsene at de hadde et bevis ved at terroristen Mohammed Atta angivelig møtte Iraks etterretningssjef i Praha før Atta dro til USA og ledet terrorgruppa som kapret fly og styrtet dem inn i World Trade Center og Pentagon. Men sporet forsvant da Tsjekkia offentlig avviste at et slikt møte hadde funnet sted.
  • Det urovekkende er at verken fraværet av bevis for forbindelse til terroristene eller for nye, omfattende programmer for framstilling av masseødeleggelsesvåpen ser ut til å påvirke den Irak-politikken som president Bush er blitt overtalt av Wolfowitz, Cheney og Rumsfeld til å slå inn på. Det er svært lite betryggende.