- Svært lite sannsynlig at pasienten har ebola

Ble lagt i isolasjon søndag kveld.

HOLDT PRESSEKONFERANSE:  Lege og viseadministrerende direktør Kenneth Sands ved Beth Israel Deaconess Medical Center opplyser at sannsynligheten for at pasienten har ebola er svært liten. Foto: REUTERS/Brian Snyder
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Lege og viseadministrerende direktør Kenneth Sands ved Beth Israel Deaconess Medical Center opplyser at sannsynligheten for at pasienten har ebola er svært liten. Foto: REUTERS/Brian SnyderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person som nylig reiste til Vest-Afrika ble søndag lagt i isolasjon Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston.

Politibiler, brannbiler og ambulanser var raskt på plass utenfor det medisinske senteret. Hele senteret skal også ha blitt isolert, av frykt for ebolautbrudd.

Nå opplyser sykehuset at det er «svært liten sannsynlighet» for at vedkommende har ebola, da han ikke oppfyller kriteriene for sykdommen. 

- Pasienten forblir i isolasjon inntil videre, og vi vil fortsette å undersøke og overvåke tilstanden hans, opplyser sykehuset, ifølge Boston Globe.

Mannen er foreløpig ikke testet for ebola, men det vil bli gjort om man skulle finne grunn til det. Resultatene vil i så fall foreligge etter mellom 24 og 48 timer, opplyser lege og avdelingsdirektør Kenneth Sands ved Beth Israel Deaconess Medical Center.

Ordføreren i Boston, Marty Walsh, sier at byen tar alle helsestrusler på alvor, men sier samtidig at det er viktig å unngå panikktilstander.

- Vi er nødt til å lære mer om forebygging av ebola, og gjøre det vi kan for å forhindre panikk blant folk, sier Marty Walsh til Boston Globe. 

Pasienten, som ikke har blitt navngitt, ble fraktet til sykehuset i ambulanse etter å ha opplyst å ha hode- og muskelsmerter. Han opplyste å ha vært i Liberia.