Risør kommune:

«Svært mange» i karantene

I Risør er 150 personer i karantene, og «svært mange andre» i ventekarantene, etter at en mann testet positivt for covid-19.

Risør kommune. Foto: Erik Johansen/ NTB
Risør kommune. Foto: Erik Johansen/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Risør kommune i en pressemelding.

Kommunen opplyser at det er satt i gang en omfattende smittesporing etter den positive testen.

Samme kveld blir det opplyst om at familien til mannen også har testet positivt. Det vil si at far, mor og tre barn er smittet.

Videre heter det i pressemeldingen at «dette medfører at over 150 personer med tilknytning til Voksenopplæringen VIRK, Risør Barneskole og Tjenna barnehage må umiddelbart i 10 dagers karantene, til og med 17. mai. Svært mange andre må i ventekarantene. Antallet er foreløpig ikke klart. Det er bare enkelte klasser og kohorter som er berørt.»

Videre opplyser kommunen om at mannen som har testet positivt for covid-19 ikke har alvorlige symptomer og at han føler seg i god form, men at han har hatt relativt mange nærkontakter de siste dagene. Det samme gjelder hans familiemedlemmer.

- Nervøse

Situasjonen blir beskrevet som «så langt rimelig oversiktlig.»

- Vi vet hvem som har vært på skolen og i barnehagen. Vi har navn og telefonnummer, hvilke dager de har vært der, i hvilke kohorter og klasser, samt hvem de har vært sammen med, sier Per Kristian Lunden, ordfører i Risør kommune, til Dagbladet, og fortsetter:

OPPDATERT: Dagbladet og Radio Norge gir deg dagens nyheter på 1-2-3. Vis mer

- Det som fortsatt er noe uoversiktlig, er om det er noen andre utenom skole og barnehagen. Vi har foreløpig ikke funnet ut om det er mye nærkontakter utenom.

- Hvor utfordrende er smittesporingsarbeidet?

- Det er utfordrende med tanke på antallet. Det som er lettere, er at vi er en kommune med snaue 7000 innbyggere. Mange kjenner hverandre og husker hvem de har vært med. Vår størrelse gjør at det kanskje er litt lettere enn i en storby, sier ordføreren.

- Hvor alvorlig ser dere på situasjonen?

- Inntil videre er det bare fem smitta i en familie. Men vi sitter veldig nervøse og venter på testresultater.

Videre heter det i pressemeldinga at «alle som må i karantene kontaktes av smittesporingsteamet i Risør kommune. Det blir også innkalt til testing i morgen på den kommunale luftveisklinikken. Skoler og barnehager informerer via tekstmelding de som må i ventekarantene.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer