Hardt ut mot Inga Marte:

- Svært misvisende

John Christian Elden er ikke nådig i sin vurdering av informasjonen Inga Marte Thorkildsen ga bystyret. I går fortalte Dagbladet at den nylig avgåtte skolebyråden satt med en tikkende bombe på pulten da hun overraskende trakk seg.

AVVISER THORKILDSEN: Advokat John Christian Elden sier Inga Marte Thorkildsens utsagt til bystyret i 2020 er svært misvisende. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
AVVISER THORKILDSEN: Advokat John Christian Elden sier Inga Marte Thorkildsens utsagt til bystyret i 2020 er svært misvisende. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kunne Dagbladet fortelle om saken som lå på bordet da skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) plutselig trakk seg.

Hun måtte besvare spørsmål om tidligere gitte opplysninger i saken til den voldsutsatte læreren Clemens Saers. Svarene hun nå var nødt til å gi bystyret var, ifølge opposisjonen, ikke den Thorkildsen tidligere har gitt.

Ifølge opposisjonen viser svarene at Thorkildsen tidligere feilinformerte bystyret.

- Nå forstår jeg mer om hvorfor Thorkildsen gikk av, fortalte Mehmet Kaan Inan (H) til Dagbladet i går.

Minnelig løsning

Inga Marte Thorkildsen og hennes etterfølger Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) avviste påstandene om at eventuell feilopplysning i Saers-saken hadde noe med førstnevntes avgang å gjøre. De avviser også at byråden ga feil eller mangelfull informasjon.

Til bystyret, i mai 2020, uttalte Thorkildsen følgende om Clemens Saers-saken:

«I den konkrete saken om Saers er det slik at Oslo kommune har forsøkt å finne fram til løsninger underveis. Saers har fått erstattet sitt økonomiske tap fullt ut etter loven, herunder yrkesskadeerstatning gjennom arbeidsgivers pensjonsordning. Han har også fått oppreisning fra den som skadet ham. Kommunen har forsøkt å komme til en minnelig løsning med Saers, men han avbrøt forhandlingene i forkant av behandlingen i lagmannsretten», heter det i dokumentet Dagbladet har fått tilgang på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer