Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svært radioaktivt vann lekker ut i havet

Ny alvorlig lekkasje oppdaget i Fukushima.

ØDELAGT: Alle reaktorene på Fukushima er ødelagt. Foto: REUTERS/TEPCO Handout via Reuters TV/Scanpix
ØDELAGT: Alle reaktorene på Fukushima er ødelagt. Foto: REUTERS/TEPCO Handout via Reuters TV/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet som driver de ulykkesrammede atomkraftverkene i Japan, har oppdaget lekkasjer ut i havet av radioaktivt vann fra sprekker i en betonggrop ved reaktor nummer to i Fukushima, melder blant annet nyhetsbyrået AP.

Tokyo Electric Power Co (TEPCO) sier strålingen er på 1000 millisievert per time. Det er uklart om det radioaktive vannet kommer fra selve reaktoren og hvor lenge lekkasjen har pågått.

Japans atomsikkerhetsmyndighet sier at TEPCO forbereder å sprøyte inn ny betong over gropen for å stoppe lekkasjene. Arbeiderne på kraftverket utsetter seg selv for store farer i arbeidet med å begrense skadene.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo har TEPCO problemer med å håndtere alt det radioaktive vannet som befinner seg i det ødelagte atomkraftverket.

I sjøvannet like ved kraftverket ble det tidligere denne uka målt 4385 ganger så stor mengde av den radioaktive isotopen jod-131 som det lovlige, og faretruende nivåer er målt på land 40 kilometer unna.

De høye radioaktive nivåene innenfor evakueringssonen hindrer myndighetene i arbeidet med å hente ut opp mot 1000 omkomne etter jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan for snart tre uker siden.

UTSETTER SEG SELV FOR STOR FARE: De ansatte på kraftverket. Foto: REUTERS/Nuclear and Industrial Safety Agency/Kyodo/Scanpix
UTSETTER SEG SELV FOR STOR FARE: De ansatte på kraftverket. Foto: REUTERS/Nuclear and Industrial Safety Agency/Kyodo/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media