- Svært risikabelt for mannskapene

Letemannskapene jobber fremdeles på spreng for å finne de tre antatt omkomne i Kvam. Frykter de har havnet i Hardangerfjorden.

SØK: Politiet leter fremdeles etter de savnede i Kvam, og sier arbeidsforholdene på stedet er svært krevende. Video: Christian Fjermeros / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KVAM (Dagbladet): Onsdag kveld holdt redningsmannskapene pressebrief om leteaksjonen etter de antatt omkomne i Kvam. Politiets innsatsleder Svein Valland Laupsa sier at de fremdeles leter etter de savnede. Onsdag har Movatnet og overgangen til Hardangerfjorden samt deler av elva vært undersøkt grundig.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Vi jobber i et område som er svært risikabelt for mannskapene. Der sender vi ned mannskap når det gjøres observasjoner av gjenstander som vi mener er verdt å undersøke, sier Laupsa.

SAVNET: Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72), Ruth Wathne (68) og blandingshunden Leo er savnet etter båtulykken i Kvam. Foto: Privat Vis mer

Svært krevende

Tirsdag kveld ble det søkt med drone. Til tross for funn av gjenstander, primært klær, ble ingen av de tre antatt omkomne funnet onsdag. Ifølge Dagbladets opplysninger skal det blant annet være gjort funn av ei bukse og en jakke.

Det er svært krevende arbeidsforhold i området, men værforholdene har onsdag vært gode. Torsdag er det ventet langt mer nedbør som vil vanskeliggjøre søket.

Kvam brann og redning har sammen med Bergen brannvesen deltatt i søket med blant annet klatrere og dykkere. Forholdene beskrives som svært krevende. Geografien gjør det blant annet vanskelig å ta seg ned i Tokagjelet.

RISIKO: Ove Haugen i Elveredningsgruppa i Røde Kors sier de fortsetter å søke etter de tre antatt omkomne i Kvam. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV. Reporter: Marthe S. Lien. Vis mer

Har teorier

Torsdag morgen vil det bli vurdert hvor store ressurser som skal delta i søket. Laupsa sier at de fremdeles har håp om å finne de antatt omkomne.

- Vi har teorier om hvor de befinner seg, men havner de i Hardangerfjorden er sjansen mindre for funn og vi er hele veien bekymret for at de savnede skal havne i fjorden, sier Laupsa.

Politiets hovedteori er fremdeles at de savnede befinner seg i Tokagjelet. Det var også her gjenstandene ble funnet tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer