Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svært rotete i Lindas leilighet

Politifolk som var inne i Lindas og samboerens leilighet reagerte på at den var rotete og skitten. Tiltalte påsto han og Linda ryddet leiligheten samme dag hun forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntrykket de satt igjen med stemmer dårlig med tiltaltes påstand om at han og Linda hadde ryddet i leiligheten samme dag som hun forsvant. Eva Kilvik var konstituert lensmann i Meløy da Linda Didriksen forsvant 1. juni 2000. Sammen med lensmannsførstebetjent Arnt Marvin Fuglaas var hun i samboerparets leilighet etter at Lindas far hadde meldt henne savnet.

Rot og matrester

- Det var veldig rotete. Fulle askebeger, rester av gatekjøkkenmat, sengetøy på sofaen og generell uorden. Jeg kunne ikke skjønne at noen skulle ha ryddet der, slik samboeren hadde sagt, forklarte Kilvik for Hålogaland lagmannsrett i dag.

Lagmannsretten behandler anken i Linda-saken, etter at Salten tingrett frikjente den nå 22 år gamle samboeren for drapet på sin 18 år gamle gravide samboer.

Lensmannsførstebetjent Arnt Marvin Fuglaas fortalte også om en skitten og rotete leilighet. Han sa blant annet at stua bar preg av ikke å være ryddet på ei stund, og at det var gammel oppvask og matrester på kjøkkenet.

«Skurret»

Konstituert lensmann Eva Kilvik reagerte på det hun så i leiligheten, og fikk en følelse av at det var noe som ikke stemte. Derfor skrev hun et notat om inntrykkene sine da hun kom tilbake til kontoret.

- Det var noe som «skurret», fortalte hun lagmannsretten.

Flere politifolk reagerte også på tiltaltes manglende interesse for letingen etter henne. Tre ulike politifolk beskrev ham som uengasjert i letingen og tilbakeholden med å gi opplysninger. Han kom ifølge vitnene ikke med forslag til hvor politiet kunne lete eller spurte hvordan letingen gikk.

- Jeg følte jeg nesten måtte dra ordene ut av ham, sa Eva Kilvik.

Glemte ødelagt bag

Da lensmannsførstebetjent Arnt Marvin Fuglaas vitnet for lagmannsretten torsdag, kom det frem at tiltalte hadde lett lenge etter sin store hockeybag, før han kom på at den var blitt ødelagt.

Den store hockeybagen har stått sentralt i saken, fordi påtalemyndigheten mener at tiltalte kan ha brukt den til å frakte vekk liket av Linda. Under et besøk hos Lindas foreldre julen 1999 satt Linda i bagen, for å vise hvor stor den var. Politiet ble interessert i bagen, og Fuglaas ba tiltalte finne ut hvor den var. Tiltalte hadde forklart at han trodde den var hjemme hos foreldrene hans, men at det også var mulig at hans bror hadde tatt den med til Trondheim. Dagen etter ringte Fuglaas tiltalte, men da svarte tiltalte at han ikke hadde hatt tid til å lete gjennom hele huset.

Husket plutselig

Fuglaas hørte ikke mer fra ham, så han ringte tilbake en uke senere, sent lørdag kveld. Da var tiltalte i militæret i Bergen, og fortalte at han nå husket at bagen hadde revnet da han pakket den for full i forbindelse med flyttingen fra Ørnes. Derfor fantes ikke bagen mer.

Siden har det vært umulig å finne bagen. Tiltalte forklarte for retten tidligere i uken at han ikke husker hvor bagen havnet etter flyttingen, hvordan den ble kastet eller hvor den ble kastet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media