Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svært stor brannfare

Det var merkelappen i 2007. Nå har Norges eldste by gjort noe for å trygge sine fire verneverdige områder.

 NORGES ELDSTE BY:  Tønsberg, med fire verneverdige trehusbebyggelser, brukte selv versting-stempel om seg selv for seks år siden. Nå har brannsjef Per Olav Pettersen og hans mannskap tatt grep. Foto: Arnt E. Folvik, Vestfold interkommunale brannvesen.
NORGES ELDSTE BY: Tønsberg, med fire verneverdige trehusbebyggelser, brukte selv versting-stempel om seg selv for seks år siden. Nå har brannsjef Per Olav Pettersen og hans mannskap tatt grep. Foto: Arnt E. Folvik, Vestfold interkommunale brannvesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lærdal og Tønsberg er to av kommunene som ikke har svart på undersøkelsen om brannsikringsplaner - seks år etter de ble anmodet om å utvikle slike planer.

Forrige katastrofehelg viste av Lærdal hadde en plan likevel.

Norges eldste by Tønsberg har fire verneverdige trehusbyggelser. Kommunen selv har krysset av i rubrikken for «svært stor brannfare» for alle fire områdene.

Bare 18 av de 189 verneverdige områdene ble utstyrt med den mest alvorlige merkelappen fra registreringen mellom 2005 og 2007.

Berømmer Lærdal - Jeg hadde ikke hørt om denne nye undersøkelsen før dere nevner den nå. Det må ha noe med intern kommunikasjon å gjøre. Jeg kan iallefall berolige med at vi har gjort en god med brannsikringen av disse områdene de siste årene, og brannfaren er ikke «svært stor lenger», sier brannsjef Per Olav Pettersen i Vestfold interkommunale brannvesen til Dagbladet.

Han berømmer kollegene i Lærdal for den jobben de gjorde forrige helg.

- De hadde hovedfokus på å få ut folk, og det var helt avgjørende for at ikke menneskeliv gikk tapt, sier Pettersen.

Brannsikre søppeldunker
Dette er noen av tiltakene som er gjennomført i Tønsberg:

• Sprinkleranlegg i 40 av husene
• 250 søppeldunker i stål
• Nøye sjekk av brøyting og parkering for at brannbiler skal komme fram
• Forsøk med varmesøkende kamera, som varsler branntilløp raskere.
• Hyppigere pipesjekk av feiere.

- Det aller viktigste er likevel tett kontakt med beboerne, så hver og en vet hva de skal gjøre når alarmen går, sier brannsjefen i Tønsberg.

Hele Norges coronakart