Trafikkdirigent døde:

- Svært tragisk

Mandag kveld ble en mann påkjørt og drept på jobb. Arbeidsgiveren er i sorg.

DRAMATISK: Det var på riksvei 7 i Ål at en trafikkdirigent ble påkjørt mandag kveld. Han døde av skadene. Foto: NTB
DRAMATISK: Det var på riksvei 7 i Ål at en trafikkdirigent ble påkjørt mandag kveld. Han døde av skadene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en dypt tragisk ulykke, og vi tar det svært tungt. Våre tanker går til de etterlatte og pårørende.

Det forteller arbeidsgiveren til mannen i 30-åra som døde etter å ha blitt påkjørt mandag kveld. Politiet fikk først melding om ulykken, som fant sted på riksvei 7 i Ål i Hallingdal, klokka 20.15.

Avdøde, en mann i 30-åra fra Larvik, var på jobb som trafikkdirigent - i forbindelse med veiarbeid - da ulykken skjedde. Han fikk hjerte- og lungeredning på stedet, men døde av skadene.

- Forferdelig tragedie

Av hensyn til de pårørende velger Dagbladet å anonymisere mannens arbeidsgiver.

- Det er en tøff situasjon for oss og våre ansatte. Nå er vårt hovedfokus å ta vare på pårørende og ansatte, forteller vedkommende Dagbladet har snakket med.

Ordfører i Ål kommune, Solveig Vestenfor, forteller til Dagbladet tirsdag kveld at sorg- og kriseteamet fra kommunen er koblet på.

- Det er en forferdelig tragedie, våre tanker går ut til de etterlatte, sier Vestenfor til Dagbladet.

- Det er tragisk når ulykker som dette skjer, legger hun til.

Ikke mistanke om promillekjøring

Politiet har i etterkant av ulykken siktet føreren av bilen som kjørte på trafikkdirigenten. Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød, opplyste mandag at det på daværende tidspunkt ikke var mistanke om ruspåvirket kjøring.

- Per nå er det ikke det. Fører av bilen ringte selv til politiet like etterpå. Det er en god del avhør som gjenstår på stedet, fortalte Grønnerød til Dagbladet.

Sjåføren er siktet for overtredelse av veitrafikkloven. Tirsdag morgen fortalte operasjonsleder Eskil Hagen Olsen at politiet har opprettet sak og at bilen er tatt i beslag.

Politiet hadde ingen nye opplysninger i saken da Dagbladet tok kontakt igjen tirsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer