Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svært tvilsom praksis

Professor i arbeidsrett, Henning Jakhelln, mener lovligheten i TV3s praksis er svært tvilsom, mens psykolog Jan Gimse Arfeldt støtter opp om selskapets uskrevne policy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke kommenetere helt spesielle forhold ved den enkelte bedrift, men her ville bedriften stått veldig svakt i en eventuell arbeidstvist. Selv om en slik praksis ikke er konkret lovregulert, er lovligheten svært tvilsom. Det må finnes en saklig oppsigelsesgrunn, sier professor i arbeidsrett, Henning Jakhelln ved Universitetet i Oslo til Dagbladet.

Flere bedrifter

Jakhelln mener «parforhold-praksisen» er problematisk.

- Det er klart det kan oppstå konkrete situasjoner hvor et parforhold på arbeidsplassen kan være et problem, men å ha dette som en generell regel, er å trekke det for langt. Dersom det blir spørsmål om oppsigelse, må man ha helt andre konkrete problemstillinger å vise til, sier Jakhelln.

Psykolog Jan Gimse Arfeldt ved Bedriftpsykologisk institutt støtter imidlertid opp om TV3s praksis.

- Jeg kjenner til flere bedrifter som har dette som policy, sier Arfeldt.

- Og jeg vil oppfordre andre arbeidsplasser om å innføre en slik praksis. Det er mange negative aspekter med å ha ektefellen eller samboeren på samme arbeidsplass.

FARVEL, BJRØN: Vi vil ikke være skyld i at Bjørn Dæhlie blir diskvalifisert i Nagano, sier Ann-Cathrin Norvik Nilsen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!