Lokkes hit:  Svak krone får svenskene til å innta Trysilfjellet. Foto: Ola Matsson
Lokkes hit: Svak krone får svenskene til å innta Trysilfjellet. Foto: Ola MatssonVis mer

Svak krone lokker svenske hyttekjøpere til Norge

- Det er blitt flere svensker nå, det merker vi på kronekursen, sier hytte-megler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Hytteprisene stiger i Åre og Sälen mens de faller eller flater ut i Trysil og Oppdal. Den svake norske kronen sender dessuten flere svensker over grensen, skriver Finansavisen.

- Det er blitt flere svensker nå, det merker vi på kronekursen, sier Petter Birkrem, som megler hytter og fritidsleiligheter i Trysil for Eie Eiendomsmegling i Oslo.

Norsk rabatt
Så langt i år har Birkrem ifølge avisen funnet kjøpere til 16 eiendommer i skikommunen ved svenskegrensen. Tre av dem ble solgt i forrige uke, da Oslo-skolene hadde vinterferie. Birkrem er fornøyd med salgsantallet, men prisene tar på ingen måte av.

- To av dem var priset til 1,59 millioner kroner, men ble solgt for 1,5. Den tredje kostet 2,9 millioner, men ble solgt for 2,8, forteller han til Finansavisen.

Svensk oppdrift
Samtidig skyter hytteprisene til værs på den andre siden av grensen. Etter en dipp i 2011 har prisene begynt å stige igjen i Sveriges største skidestinasjoner, Sälen og Åre.

Ifølge Dagens Industri koster en gjennomsnittshytte i Sälen, som ligger en drøy times kjøretur unna Trysil, nå 1,7 millioner svenske kroner, tilsvarende 1,58 millioner norske kroner.

Flere nyheter Hver tredje tror egen økonomi vil være bedre om ett år
Høy hyttestandard gir dyrere skader
Wiborg-paret slapp tvangssalg