Svak kvalitetssikring ved Nordlandssykehuset

Ekstern gjennomgang avdekker en rekke mangler.

MÅTTE GÅ: Direktør Eivind Solheim ved Nordlandssykehuset på vei ut av pressekonferansen der han forklarte hvorfor han forlater sjefsstolen. I bakgrunnen informasjonssjef Randi Angelsen. Foto: Erik Veigård / Scanpix
MÅTTE GÅ: Direktør Eivind Solheim ved Nordlandssykehuset på vei ut av pressekonferansen der han forklarte hvorfor han forlater sjefsstolen. I bakgrunnen informasjonssjef Randi Angelsen. Foto: Erik Veigård / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ekstern gjennomgang avdekker en rekke mangler ved Nordlandssykehusets kvalitetssikring.

Gjennomgangen er foretatt etter at det i sommer ble kjent at Nordlandssykehuset har feilopererte kreftpasienter som sykehuset ikke hadde lov til å behandle.

I en rapport fra revisjonsfirmaet Deloitte kritiseres sykehuset for ikke å brukt sitt eget kvalitetssikringssystem på riktig måte.

Rapporten slår fast at Nordlandssykehuset bryter forskriften om internkontroll i sosial- og helsetjenesten.

Dårlig opplæring Det er bare to tredeler av lederne ved sykehuset som har fått opplæring i kvalitetsstyringssystemet DocMap.

Men to av tre ledere som har fått opplæring, svarer at opplæringen har vært god nok til å dekke deres behov.

Ledelsesverktøyet som skulle sikre at alle får tilstrekkelig informasjon om prosedyrer, sjekklister og retningslinjer er ikke brukt som forutsatt, konkluderer revisjonsfirmaet.

Den eksterne gjennomgangen foreligger etter at det i juni ble kjent at Statens helsetilsyn gransker 16 operasjoner ved sykehuset.

13 av disse operasjonene ble utført av to leger ved gastrokirurgisk avdeling i strid med retningslinjene fra Helse Nord. Flere pasienter fikk fjernet friske organer uten å ha kreft slik legene antok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer