Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svak måling for de rødgrønne

Den samlede oppslutningen til de tre rødgrønne partiene har ikke vært så lav på Sentios målinger siden september 2013.

MÅLING: Til tross for at Senterpartiet fortsatt står sterkt, er oppslutningen om de rødgrønne partiene svært labre 39,8 prosent på en fersk meningsmåling.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅLING: Til tross for at Senterpartiet fortsatt står sterkt, er oppslutningen om de rødgrønne partiene svært labre 39,8 prosent på en fersk meningsmåling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Senterpartiet fortsatt står sterkt, er oppslutningen om de rødgrønne partiene svært labre 39,8 prosent på en fersk meningsmåling.

I februarmålingen som Sentio har laget for Dagens Næringsliv , får Senterpartiet en oppslutning på 10,4 prosent, en oppgang på 0,3 prosentpoeng fra målingen i januar. SV faller hele 1,5 prosentpoeng til 6,1 prosent, mens Arbeiderpartiet må ta til takke med en oppslutning på 23,3 prosent – riktignok en oppgang på 0,6 prosentpoeng fra januarmålingen.

Den samlede oppslutningen til de tre rødgrønne partiene har ikke vært så lav på Sentios målinger siden september 2013. Dersom målingen var valgresultat, ville Ap, Sp og SV fått skarve 71 mandater på Stortinget, mens regjeringspartiene sammen med KrF ville fått 95.

- Mange av våre velgere har gått til gjerdet. En krevende tid for partiet vårt har nok demobilisert mange, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til avisen.

Samtidig går Frp fram med 1,6 prosentpoeng fra januar, til 15 prosent. Høyre går tilbake hele 1,8 prosentpoeng til 28,7 prosent, men ligger likevel godt over valgresultatet på 25 prosent fra i fjor høst.

Videre viser målingen at Venstre så vidt krabber over sperregrensen med en framgang på solide 1,2 prosentpoeng til 4,1 prosent.

Ifølge bakgrunnstallene er det særlig Ap som sliter med velgernes lojalitet. Partiet mister velgere til både Høyre, SV og Sp.

De øvrige partiene får følgende oppslutning på målingen: KrF 5,1 prosent (+0,6), MDG 3,2 (uendret), Rødt 3,2 (+0,1) og andre partier 2,0 (-1,1).

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!