Svak oppgang for boligprisene

Men nedgang fra mars i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Gjennomsnittsprisene på bolig har gått opp 0,8 prosent i mars, viser statistikk som Norsk Eiendomsmeglerforbund (NEF) la fram i dag. 

Prisene på enebolig sted med 1,1 prosent fra februar til mars. Delte boliger steg med 0,4 prosent, mens leiligheter steg med 0,8 prosent.

Korrigert for sesongvariasjoner var imidlertid vektsten på bare 0,5 prosent. Veksten i mars pleier normalt å ligge på rundt 1 prosent, og prisene er nå 0,1 prosent lavere enn samme måned i fjor.

Prisene på leiligheter er nå 2,4 prosent lavere enn i mars 2007.

- Det går tregere

Omsetningstiden har også gått betraktelig opp, siden i fjor. Det tar nå i gjennomsnitt 43 dager å selge en bolig mot 18 dager i mars 2007.

- Det går tregere å selge boliger. Omsetningstiden har gått betraktelig opp, sa leder i NEF, Finn Tveter på pressekonferansen i dag.

Tilbudet på boliger er for tiden uvanlig høyt, og er du på boligjakt er tiden inne for å slå til nå, mener Bjørn Erik Øye ved Prognosenteret.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

- Det er mye å velge i, så sjansen for å få nettopp den boligen du drømmer om er bedre enn normalt, sa han til Dagbladet i helgen.

Godt tilbud

- Etter en nedgang i antall boliger ute på markedet i påsken, har antallet økt kraftig enkelte steder, sier han. Og godt tilbud kan bety lavere priser på enkelte objekter.

- Vi bruker å si at glasset er fullt, og akkurat nå går det veldig fort unna øverst i glasset. Tilbudsoverskuddet fører til et sterkere skille mellom attraktive og mindre attraktive

boliger. De dårligste synker nederst mot bunnen og blir der. Folk har ofte lik smak når det gjelder boliger. Det som er litt spesielt akkurat nå er at småhus fyker unna, mens små,

sentrumsnære leiligheter går sakte, uttalte Øye.

(Dagbladet.no kommer med mer)