Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svake flyktninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Utlendingsdirektoratet (UDI) mener at sterke land som USA, Canada og Australia siler ut ressurssvake flyktninger og tar de velutdannede og velfungerende selv, skriver Aftenposten. Norge blir altså sittende igjen med de svake fordi vi er snille, ja dumsnille, og godtar FNs henstillinger når det gjelder fordeling av kvoteflyktninger.
  • Det er selvsagt uholdbart hvis sterke land opererer med mottakskriterier som plukker ut dem som er lettest å integrere, mens andre må ta seg av syke og svakt fungerende mennesker. Men disse har sannsynligvis større behov for asyl enn de ressurssterke, og hvis det er rett at Norge i større grad enn andre tar seg av disse, er det jo bra. Vårt inntrykk er ellers at det ikke akkurat går så lett å integrere folk med god utdannelse heller. Norsk fremmedfrykt er et større hinder for integreringen av flyktninger enn det at vi eventuelt er litt mer rause enn andre overfor de svakeste av dem.
Hele Norges coronakart