Svake viljer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk politikk er tidvis en merkelig affære. Overgangen fra mindretalls- til flertallsparlamentarisme etter siste valg, bar med seg forventninger om handlekraft og klarere skiller i politikken. Så langt har det ikke slått til. Regjeringen Stoltenberg er meget tilbakeholden med å bruke det mandat den fikk fra velgerne. Store deler av opposisjonen synes mer opptatt av å flørte med regjeringen enn å etablere politiske alternativer.

Derfor er det tilløp til frisk pust når KrF-nestleder Inger Lise Hansen advarer mot det hun kaller "lefling med Arbeiderpartiet". Utspillet kommer etter at stortingsrepresentant Bjørg Tørresdal gikk ut og sa at KrF i en vippeposisjon må vurdere å være en del av en Ap-regjerings parlamentariske grunnlag. Slike tilløp til avklaringer av regjeringsalternativene ved det kommende valget, er viktige og nødvendige. Det verste som kan skje er at sentrum går inn i valget med et uavklart forhold til Siv Jensen og FrP. Venstre har allerede signalisert sin posisjon. Det er på høy tid at KrF tar debatten og velgerne får se hvor partiet vil bære sitt kors.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer