Svakelige keisere

Kinas ettbarnspolitikk får skylda for dårlige OL-utsikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet): Kinas bekymringer rundt OL strekker seg videre enn til avviklingen av prestisjeprosjektet i 2008. Skygger på framtidshimmelen handler om mer enn forurenset Beijing-luft, trusler om boikott og vestlig kritikk av brudd på menneskerettigheter. På lengre sikt står også mulighetene for sportslig suksess på spill.

Kinas ettbarnspolitikk fører til en potensiell krise i landets rekruttering av idrettstalenter fordi foreldre i våre dager ikke vil at deres eneste barn skal utsettes for de beinharde treningsregimene som er nødvendige for å dyrke fram vinnere, ifølge nyhetsbyrået Xinhua som siterer advarsler fra framtredende idrettseksperter.

I STEDET FOR sterke kroppsarbeidere produserer Kina i dag generasjoner av bortskjemte, småfeite ungdommer som fullstendig torpederer landets mål om å være ledende også på idrettsarenaen. Ettbarnspolitikken har riktignok ført til et overskudd av guttebarn, men «de små keiserne» som disse enebarna kalles, dulles og degges for på måter som er uforenlige med atletiske prestasjoner og dyder som styrke, forsakelse og utholdenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer