Svakere vekst i Kina - statsminister Wen fornøyd

Den laveste veksten siden 1992.

I SVING: Arbeidet fortsetter på en byggeplass i byen Changzi, som ligger i Shanxi-provinsen i Kina, til tross for at den kinesiske økonomien tydelig merker effekten av den globale finanskrisen og de påfølgende nedgangstidene. Offisielle tall viser at veksten i den kinesiske økonomien er den laveste siden 1992. Foto: REUTERS / SCANPIX
I SVING: Arbeidet fortsetter på en byggeplass i byen Changzi, som ligger i Shanxi-provinsen i Kina, til tross for at den kinesiske økonomien tydelig merker effekten av den globale finanskrisen og de påfølgende nedgangstidene. Offisielle tall viser at veksten i den kinesiske økonomien er den laveste siden 1992. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den økonomiske årsveksten i Kina falt til 6,1 prosent i første kvartal i år. Veksten er den laveste siden Kina begynte med kvartalsvise registreringer i 1992.

Veksten i fjerde kvartal i fjor var på 6,8 prosent, mens den økonomiske veksten for hele 2008 offisielt var 9 prosent, etter en lang periode der veksten også har vært oppe i tosifrede tall. Økonomer hadde på forhånd spådd at tallet for første kvartal ville bli 6,3 prosent.

Statsminister Wen Jiabao er likevel fornøyd, melder det offisielle, kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

- Kinas økonomi er i bedre form enn ventet, sa Wen på et regjeringsmøte. Han skal ha tilføyd at regjeringens tiltakspakke har begynt å virke.

Lyspunkt

Lyspunktet er at industriproduksjonen angivelig er i ferd med å ta seg opp igjen. I mars var veksten på 8,3 prosent, ifølge de framlagte tallene, mens veksten i årets to første måneder var på rekordlave 3,8 prosent.

- Alt i alt viser den nasjonale økonomien noen positive tendenser. Dette er bedre tall enn vi forventet, men faren for nedgang er ikke over, sier Li Xiaochao, talsmann for Kinas offisielle statistikkbyrå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer