Svakt fjerdekvartal fra Hydro

Rapporten lekket på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydro leverer et svakere fjerdekvartal enn analytikerne ventet. Totalt sett oppnådde selskapet et rekordresultat i fjor.

For fjerde kvartal gikk imidlertid resultatet etter skatt ned til 1.323 millioner kroner, fra 4.186 millioner kroner i fjerde kvartal 2005 og 4.804 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Ifølge Hydro er hovedårsaken til det svake resultatet den tidligere meldte nedskrivningen på 5.240 millioner kroner knyttet til Front Runner-feltet og ni felt på sokkelen i Mexicogolfen.

I tillegg kommer verdifall og kostnader knyttet til avhendelser, nedleggelser og rasjonalisering av anlegg i Aluminium Products og urealiserte tap på derivatkontrakter.

Til tross for det svake fjerdekvartalet, oppnådde Hydro et rekordresultat i fjor. Resultat etter skatt økte med 11 prosent sammenlignet med 2005, til 17.391 millioner kroner.

Dagens Næringsliv melder i dag at Hydro ble tvunget til å legge fram tallene i dag, ett døgn før tiden, på grunn av at et utkast til rapporten skal ha sirkulert i det norske aksjemarkedet i nærmere en uke.

Det er uvanlig at tall av denne typen kommer på avveie. Hydro har en markedsverdi på 240 milliarder kroner.

(NTB)

MÅTTE LANSERE TALLENE I DAG: Grunnet en angivelig lekkasje av kvartalsrapporten.