Svakt negativt på Oslo Børs

Betydelig kursfall for Tomra, Kværner og Schibsted oppveies av kursoppgang for Opticom, Frontline, Merkantildata og Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Totalindeksen på Oslo Børs ligger og vaker i overkant av 1.351 poeng tirsdag ettermiddag, noe som er svakt ned fra sluttnotering på 1.352,34 poeng.

Orkla er tirsdagens mest omsatte aksje. Frem til klokken 14.45 er det omsatt Orkla-aksjer for til sammen 343 millioner kroner, men volumet er blåst opp av at meglerhuset Sundal Collier har omsatt en aksjepost på 1,8 millioner aksjer til kurs 166,50 kroner.

Orkla-kursen faller med en snau prosent til 164 kroner.

Opticom er igjen i støtet og kursen stiger med 7,2 prosent til 771 kroner. De siste dagene har det sydet av positive rykter rundt Intel og dette går ikke upåaktet hen blant day traderne.

Merkantildata er en annen indekstung aksje som gjør det skarpt i dag. Stadig flere tror at bunnen er nådd for IT services og har snudd i Merkantildata.

Aksjen sendes opp med 0,80 kroner, eller 3,2 prosent, til 26,20 kroner, men aksjen har vært omsatt helt oppe i 26,80 kroner. Meglerhuset Alfred Berg er for andre dag på rad betydelige kjøpere av Merkantildata.

Blant de øvrige store selskaper som bidrar til å presse totalindeksen opp tirsdag bør Frontline, Telenor og Norske Skog nevnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer