Svalbard: Har funnet snøscooter

Longyearbyen: En snøscooter er funnet i rasområdet der Allan Rosø (24) og Harald Daleng (23) er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosø og Daøeng er savnet etter at de dro på snøscootertur på Svalbard søndag ettermiddag. Letemannskapene tror de to har blitt tatt av ras i et populært scooterområde ved Longyearbyen.

Nå har letemannskapene funnet snøscooteren til en av de to. Scooteren ble funnet i området der raset gikk. Funnet ble gjort rundt klokka 15.

Dekket av snø

- Vi kan bekrefte at snøscooteren tilhører en av de savnede. Den var dekket til av snø, men lå relativt grunt i raset, opplyser informasjonskonsulent Terje Carlsen hos Sysselmannen på Svalbard til NTB.

- Været er blitt bedre i leteområdet. Temperaturen er like under null, sier Carlsen.

Det er skumring i om lag tre timer midt på dagen på Svalbard på denne tiden av året.

Sju personer fra Røde Kors i Troms kom til Svalbard i formiddag for å lede letearbeidet i skredområde. 60 mann og tre lavinehunder deltok i letingen. Letemannskapene bruker snøradar og metalldetektor.

De savnede mennene dro på snøscootertur ved 14-tida søndag, og ble meldt savnet klokka 23.30 samme dag. De var ikke utstyrt for en lengre tur.

På grunn av mildvær har det gått flere skred i området de siste dagene. I går søkte letemannskaper i Fardalen, 4-5 kilometer sørvest for Longyearbyen på Svalbard.

(NTB)