Svane har bygd rede av søppel i Køben­havn. - Verdens mest depri­merende syn

Kan dø av plasten.

SØRGELIG SYN: Svanen og ungene bor bokstavelig talt på en haug av søppel under Dronning Louises bro. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB Scanpix
SØRGELIG SYN: Svanen og ungene bor bokstavelig talt på en haug av søppel under Dronning Louises bro. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trist, men sant: Midt i København sentrum, ved Dronning Louises bro, har en svane bygd rede som for en stor del består av søppel. Redet har fått internasjonal oppmerksomhet:

- Verdens mest deprimerende syn, konstaterer nettavisa IFLScience!.

Andre år på rad

Dessverre er dette andre år på rad at svaneredet i København blir gjenstand for omtale. I fjor skapte det ifølge dansk TV2 stor debatt, men åpenbart til liten nytte.

Det krever lite fantasi for å innse hvordan søpla har endt opp i redet under brua, som forbinder indre by og Nørrebro: Mange fotgjengere kaster avfallet i vannet, og svanen, som leter etter materialer å bygge rede av, forveksler det med kvister og greiner. Dermed blir ungene klekket på ei seng av brukt plastemballasje og annet skrot.

Danmarks Naturfredningsforening er svært bekymret over utviklingen, og sier søpla kan være til stor skade for svanene og andre fugler.

- Problemet er for eksempel plastikk, som ikke brytes ned. Hvis dyrene spiser det, kan de dø. De risikerer å bli viklet inn i det, og det er et veldig sterkt materiale, så det kan de også dø av, sier foreningens president Maria Reumert Gjerding til TV2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer