Svanhild anker ikke videre

Svanhild klager ikke saken sin inn for Menneskerettighetsdomstolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobarnsmoren Svanhild Jensen vil ikke føre Norges mest omtalte barnevernssak inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

- Jeg kan bekrefte at vi trekker søknaden, sier Svanhild Jensen til Nordlys.

Fire norske rettsinstanser har vurdert hennes sak. Hålogaland lagmannsrett bekreftet i november i fjor omsorgsovertakelsen som både Fylkesnemnda for sosiale saker og Nord-Troms tingrett tidligere har idømt. I februar i år avviste Høyesteretts kjæremålsutvalg å behandle saken.

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har vært målet for Svanhild Jensen og hennes tidligere advokat Anette Lilleengen. Overfor Nordlys vil ikke Svanhild Jensen si hvorfor hun likevel ikke prøver å fremme saken i Strasbourg.

Nordlys skriver at Jensen har engasjert Harald Stabell som advokat. Barnevernsloven gir Svanhild Jensen en mulighet for å få prøvd sin sak på nytt hvert eneste år fram til barna blir myndige.

(NTB)

ANKER IKKE:</B> Svanhild Jensen mistet omsorgen for sine to barn etter at saken var oppe for flere rettsinstanser. Jensen vil ikke lenger bringe saken inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.