Svanhild i vitneboksen

TROMSØ (Dagbladet.no): Svanhild Jensen (24) kunne forstå barnevernets bekymring så lenge hun bodde sammen med en barnefar med rusproblemer. Men nå ser hun ingen grunn til at ikke ungene skal komme tilbake til henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svanhild Jensen får kjørt seg i vitneboksen. Etter innledende spørsmål om hvilken hjelp hun tror hun vil ha behov for i framtida som alenemor for to små døtre, kommer lagmannsretten inn på kjærlighetslivet til Jensen.

- Ser du noen grunn til at barnevernet er bekymret? spør lagdommer Aage Thor Falkanger. Jensen tenker seg godt om før hun svarer på spørsmålene.

- Det er klart at fars rusproblemer skaper bekymring, svarer Svanhild Jensen.

- Skjønner du omsorgsovertakelsen?

- Jeg skjønner det. Men jeg er flyttet for meg selv nå. Barna skal ikke vokse opp med rus, sier Jensen.

Årsaken til at hun ikke hadde flyttet fra barnefar så snart problemene oppsto forklarte Svanhild Jensen med at det var en prosess hun måtte igjennom. Hun var gravid og måtte psyke seg opp. Hun klarte ikke bare å flytte fra han, men hun hadde det i tankene hele tida. Etter at hun hadde flyttet fra barnefar, kunne ikke Jensen se noen grunn til bekymring fra barnevernets side. I november 2002 var forholdet med barnefar over.

- Men så flyttet du til Nordreisa, til en annen mann. Hvilke tanker gjør du deg om det? spør lagdommeren.

- Jeg flyttet dit i januar 2003. Det var for å komme vekk fra barnefar og det evige kjøret fra barnevernet, sier Jensen. .

- Hvilke tanker gjorde du deg om å flytte inn til en ny mann med barna?

- Jeg ville ikke gå inn i et forhold med en voldelig person. Eller en som ruset seg, svarer Jensen.

- Men det er jo ekstremt. Han ville jo bli en slags stefar for dine barn. Var han egnet?

- Ja, han hadde jo tre barn fra før, sier Jensen.

Men hun innså at hun og den nye samboeren ikke passet sammen og flyttet hjem til Kvænangen igjen ved påsketider. Det var etter at tingretten hadde fradømt henne omsorgsretten for døtrene på ett og tre år. Ungene ble plassert i fosterhjem 1. april.

FORKLARTE SEG: </B> Svanhild Jensen forteller sin versjon i lagmannsretten.