Coronaviruset og skole

Svarer bekymrede foreldre: - Lytt til fakta

Barneombud Inga Bejer Engh gir klar beskjed til foreldre som vurderer å holde barna hjemme fra skole og barnehage.

SVARER: Barneombud Inga Bejer Engh mener alle foreldre bør sende barna sine på skolen og i barnehage når de åpner igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SVARER: Barneombud Inga Bejer Engh mener alle foreldre bør sende barna sine på skolen og i barnehage når de åpner igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke kunngjorde regjeringen at landets barnehager gjenåpnes igjen 20. april, mens skolene åpnes fra 27. april for 1.–4. klasse og SFO.

Mange foreldre er bekymret for om det er trygt å la barna gå på skolen. En undersøkelse i forrige uke viste at 38 prosent av foreldre synes det er utrygt å skulle sende barna tilbake.

- Jeg vil si til foreldre at nå er det veldig viktig at man lar seg styre av fakta, ikke frykt. Og at man holder hodet kaldt og lytter til de faglige rådene man får, sier barneombud Inga Bejer Engh i et intervju på NRK Dagsrevyen mandag kveld.

Hun viser til at et samstemt ekspertutvalg før påske anbefalte regjeringen å åpne barnehagen og hele barnetrinnet en uke etter påske. Regjeringen har valgt en mer forsiktig linje ved å bare åpne barnehage og 1.–4. trinn og vente to uker for skolen.

- Så mitt råd er lytt til fakta og ikke så mye til den frykten, sier Engh.

For familier med medlemmer som har en kroniske sykdom, sier barneombudet at en avgjørelse om å holde barn hjemme bør tas i samråd med lege.

Engasjementet rundt saken er stort. Mer enn 15.000 personer har i løpet av få dager meldt seg inn i Facebook-gruppen «Barnet mitt skal ikke være prøvekanin for covid-19», melder NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer