Donald Trump:

Svarer etter fest-refs

Trump og administrasjonen har fått kritikk etter en rekke julefester. Nå forsvarer Trump festene.

FÅR KRITIKK: Donald Trump har tradisjon for å holde store julefester, men får kritikk for at deltakere ikke bruker munnbind. Video: AP/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA opplever en av sine verste perioder under pandemien, og seinest denne uka ble det satt nok en dyster rekord med 2879 døde på et døgn.

Flere av landets smitteverneksperter har advart om at pandemien er «på et veldig farlig punkt», og bedt amerikanerne være ekstra forsiktige i forbindelse med jula.

President Donald Trump fikk derfor kritikk da det ble kjent at Det hvite hus har invitert til opp mot 20 selskaper denne jula. Det til tross for at ledelsen i utenriksdepartementet har anbefalt de ansatte at alle arrangementer som ikke er «helt nødvendige for at de skal få gjort jobbene sine», skal gjennomføres digitalt, ifølge Washington Post.

- Målløs

- Jeg er målløs. Et innendørs arrangement som dette er farlig på så mange nivåer, uttalte Ian Lipkin, direktør for senteret for forskning på infeksjon og immunitet på prestisjeuniversitetet Columbia i New York, til Washington Post tidligere denne måneden.

Også Susan Glasser, skribent i New York Times, har kritisert julefestene.

«Velkommen til seinfasens Trump: trassig dekadanse (forfall eller nedgang, red.anm.) med en potensiell dødelig kant», har hun skrevet om festene ifølge avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer