Skjevfordeling av vaksiner

Svarer illsinte ordførere

Mens flere kunne slippe jubelen løs, var ikke alle like begeistret for at regjeringen åpner opp for mer skjevfordeling av coronavaksiner. Statssekretær Korkunc og Raymond Johansen sier til Dagbladet at de har stor forståelse for reaksjonene.

FLERE VAKSINER: Byrådsleder Raymond Johansen har kjempet for flere vaksinedoser til Oslo lenge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLERE VAKSINER: Byrådsleder Raymond Johansen har kjempet for flere vaksinedoser til Oslo lenge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg kunngjorde at 24 østlandskommuner vil ifølge FHIs anbefaling få 60 prosent flere vaksinedoser. Forutsetningen for skjevfordelingen er at det ikke må føre til en forsinkelse av vaksinasjonstempoet i Norge.

Å måtte gi avkall på vaksinedoser falt ikke i god jord hos alle, og flere ordførere raste mot skjevfordelingen i media.

- Fordeler og ulemper

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet sier til Dagbladet at regjeringen har stor forståelse for at omfordeling av vaksiner vekker reaksjoner.

- Regjeringen ser både fordeler og ulemper ved dette, men vi tror en sterkere omfordeling kan bidra til at hele Norge kan åpne opp raskere. Flere av østlandskommunene har dessuten hatt høy smitte over tid og innbyggerne har levd med svært strenge tiltak lenge.

Det understrekes at før regjeringen tar endelig stilling til om det skal omfordeles flere vaksinedoser, må de være sikre på at kommunene som får færre doser har kapasitet til å ta igjen vaksinasjonen i siste del av juli.

- Sammen med statsforvalterne går vi nå i dialog med kommunene om dette. Det er ikke endelig avklart hvilke kommuner som skal få flere og hvilke som skal avgi doser. Vi har bedt FHI og Helsedirektoratet om en oppdatert liste over hvilke kommuner som bør få flere eller færre doser, i lys av pågående utbrudd og smitteutviklingen den siste tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer