RAZZIA: 
Politiet bærer ut beslag under razzia mot Den katolske kirke i Oslo 26. februar i år. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
RAZZIA: Politiet bærer ut beslag under razzia mot Den katolske kirke i Oslo 26. februar i år. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

Svarer om medlemsrot

Torsdag leverte Oslo katolske bispedømme et 16 siders langt brev med svar på spørsmålene fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus om medlemsrotet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har nå overlevert svaret på oppfølgingsspørsmålene fra Fylkesmannen. Hele svaret er tilgjengelig på vår hjemmeside. Det er nå opp til Fylkesmannen i Oslo og Akershus å vurdere innholdet av brevet og den videre prosessen, sier Lisa Wade, fungerende administrativ leder i Oslo katolske bispedømme i en pressemelding.

En vesentlig del av det 16 sider lange svaret dreier seg om hvordan «medlem» skal defineres. I svarbrevet bruker Oslo katolske bispedømme mye plass på jussen rundt dette.

Oslo katolske bispedømme, biskopen og økonomisjefen er siktet for bedrageri av 50 millioner kroner. Alle nekter straffskyld og avviser at de har brutt loven.

(NTB)