FYRER LØS TIL HØYRE OG VENSTRE: Flyktninghjelpen mener Frps programvedtak om å kappe kraftig i antallet flyktninger fra den «ikke-vestlige kulturkrets» bidrar til å uthule flyktningkonvesjonen og internasjonal rett. Også partiet Rødt får så hatten passer i en rapport organisasjonen slipper i dag.
Foto: Kristin Svorte/Flyktninghjelpen
FYRER LØS TIL HØYRE OG VENSTRE: Flyktninghjelpen mener Frps programvedtak om å kappe kraftig i antallet flyktninger fra den «ikke-vestlige kulturkrets» bidrar til å uthule flyktningkonvesjonen og internasjonal rett. Også partiet Rødt får så hatten passer i en rapport organisasjonen slipper i dag. Foto: Kristin Svorte/FlyktninghjelpenVis mer

Svarer på hva Norge kan gjøre for flyktninger

Generalsekretær i Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmusson langet ut til høyre og venstre i dag. Svarer deg klokka 16.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ga generalsekretær Elisabeth Rasmusson nesten strykkarakter til partiet Rødt og Frp's flyktningspolitikk.

- Frps politikk undergraver den inter- nasjonale rettsorden når de ikke vil følge flyktning- konvensjonen. Slike lover og regler et lite land som Norge selv helt avhengige av, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen til Dagbladet.

For dem som etterlyser balanse i regnskapet, er kritikken enda krassere mot partiet Rødt.

«Selektiv, upresis og tendensiøs (...) lite basert på konkrete rettigheter og internasjonale konvensjoner (...) syltynt», er beskrivelsen av Rødts program.

Hva Flyktninghjelpen ønsker seg fra norske partier kan du få vi ved å sende inn spørsmål til nettmøtet.