Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svarer på Jennifer-anklager

Boris Johnson fikk to uker på seg. En time etter fristen, kom svaret Londonforsamlingen har ventet på.

VENNER: Boris Johnson og Jennifer Arcuri omtaler seg selv som gode venner, og skal ha møttes flere ganger hjemme hos Arcuri da hun bodde i London. Foto: Rex / NTB Scanpix
VENNER: Boris Johnson og Jennifer Arcuri omtaler seg selv som gode venner, og skal ha møttes flere ganger hjemme hos Arcuri da hun bodde i London. Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer

Storbritannias statsminister, Boris Johnson, fikk to uker på seg til å forklare Londonforsamlingen om den påståtte interessekonflikten med den amerikanske eksmodellen Jennifer Arcuri (34). I dag gikk fristen ut, og en time etter deadline kom Johnson med sin forklaring, melder Sky News.

Det har tidligere kommet anklager om at statsministeren ga opptil en million kroner i midler til sin gode venninne. Hva svaret fra statsministeren inneholder, er foreløpig uvisst.

Pengene skal ha blitt overført da han var borgermester i London, og skal angivelig ha gått til blant annet oppstartsmidler for Arcuris nye teknologiselskaper, da hun prøvde seg som techgründer.

BREXIT: 23. juni 2016 stemte et flertall av den britiske befolkningen for å forlate Den europeiske union. Tre år senere har de fortsatt ikke meldt seg ut av EU, og Storbritannia befinner seg i et politisk kaos. Her får du en enkel innføring i hele Brexit på 140 sekunder. Vis mer

Nekter å svare om forhold

I løpet av de to ukene forsamlingen ga Johnson, skulle statsministeren blant annet legge fram detaljer om sitt forhold til 34-åringen, både personlig og profesjonelt, i hans borgermesterperiode. Klokka 18 engelsk tid, var fristen ute for Johnson. Like før klokka 19 skal svaret ha kommet.

Mens statsministeren nå har svart Londonforsamlingen, har Arcuri på sin side gått ut og avvist anklagene på det sterkeste. Hun hevder å aldri ha blitt favorisert på noen som helst måte, da Johnson var borgermester.

Eksmodellen ville imidlertid ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt de to hadde et forhold på tidspunktet.

- Det er har virkelig ingen noe med, har Arcuri tidligere svar på spørsmål om et eventuelt forhold med Johnson.

BUER: Storbritannias statsminister, Boris Johnson, ble stilt til veggs angående språket sitt i Parlamentet. Video: Parliament.tv Vis mer

Lover nye etterforskningsskritt

Leder av Londonforsamlingen, Len Duvall, var raskt ute etter at fristen gikk ut, og sa at saken på ingen måte var over med dette. Det hadde på tidspunktet ikke kommet noe svar fra Johnson, noe som fikk Duvall til å rasle med sablene.

- Å ikke respondere i tide på en gjestmild oppfordring til å samarbeide i denne seriøse saken, gjør at den nå blir alvorlig. Anklagene om mulig misbruk av skattepenger, er på ingen måte humoristiske. Vi kommer til å ta dette videre, sa Duvall til Sky News.

Forsamlingen vil nå vurdere en rekke alternative reaksjoner etter å ha gjennomgått Johnsons svar. Neste uke møtes komiteen, og vil da avgjøre hva som blir deres neste framstøt mot statsministeren.

- Jeg kan love deg at Londonforsamlingen vil etterforske denne saken med stort engasjement, sier Duvall.

BORIS BOMMER: Da Storbritannias statsminister entret årsmøtet til partiet, gikk hilsingen på de frammøtte ikke helt etter planen. Video: Conservatives.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling