Kong Carl Gustav om corona i Sverige

Svarer på kongens kritikk

Svenskekongen betegnet landets coronahåndteringen som «mislykket». Det skaper reaksjoner, og både Anders Tegnell og statsminister Stefan Löfven måtte svare på kritikken.

SVERIGES KONGE: - Det er fryktelig at vi ikke har kunnet hjelpe, sier Kong Carl Gustav til SVT. Video: SVT Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

I et intervju med svensk SVT rettet Sveriges konge, Carl Gustaf, hard kritikk mot landets coronahåndtering. Han pekte særlig på dødstallene i landet.

- Jeg anser at vi har mislyktes helt enkelt, og det er jo forferdelig. Det svenske folket har lidd kolossalt, sa Carl Gustaf til kanalen torsdag morgen.

Uttalelsene er en del av et intervju i «Året med kongefamilien», som vises hvert år rundt juletider. I programmet ser flere medlemmer av kongefamilien tilbake på året som har gått.

- Snakker for meg selv

Under en pressekonferanse torsdag fikk landets statsepidemiolog Anders Tegnell spørsmål om kongens uttalelser - men ønsket ikke å kommentere kritikken.

- Det er selvsagt at antall døde er beklagelig, og vi kommer absolutt til å måtte jobbe med å prøve å forstå hva vi kan bli bedre på å for å forhindre at det skjer igjen. Om vi skal kalle det mislykket eller ikke, tenker jeg at vi skal overlate til de i framtida som skal utrede dette spørsmålet, sa Tegnell under pressekonferansen.

En reporter fra Expressen stilte følgende spørsmål til Tegnell:

- Så det er feil av kongen å si at det er mislykket?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer