Hagen-saken

Svarer på kritikken

Forholdet mellom politiet og Hagen-familien er kjølig. Nå svarer politiet på noe av kritikken mot dem.

SVARER: Politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt svarer på noe av kritikken fra familien Hagen. Mye kan han ikke kommentere av hensyn til etterforskningen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
SVARER: Politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt svarer på noe av kritikken fra familien Hagen. Mye kan han ikke kommentere av hensyn til etterforskningen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av de 19 månedene som har gått siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra Sloraveien 4 på Lørenskog, har Hagen-familiens forhold til politiet blitt stadig kjøligere.

Årsaken er ifølge familien en rekke politifeil.

Blant det de reagerer på er at uniformert politi møtte Tom Hagen på Shell-stasjonen i Knatten-krysset på forsvinningsdagen, og at bilen hans ble stående igjen der.

I trusselbrevet som lå igjen i boligen hadde Tom Hagen fått beskjed om å ikke kontakte politiet, og familien mener det ikke ble tatt tilstrekkelig høyde for at de antatte kidnapperne kunne følge med.

Milliardæren har også reagert på at politiet ikke satte i gang åstedsundersøkelser i boligen umiddelbart.

- Gjorde undersøkelser

Dagbladet har fått opplyst at det ikke ble satt i gang krimtekniske undersøkelser i Sloraveien før 6. og 7. november 2018.

Påtaleansvarlig Haris Hrenovica sier at dette ikke stemmer. Han forklarer at det ble igangsatt krimtekniske undersøkelser allerede på ettermiddagen på forsvinningsdagen - ikke lenge etter at Tom Hagen kontaktet politiet i 14-tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer