Coronavirus i Norge:

Svarer på kritikken

Helseminister Bent Høie står fast ved at Stortingets skjenkestopp-beslutning har konsekvenser. Helsedirektør Bjørn Guldvog mener at beslutningen er fullt ut forsvarlig.

SKREKKEKSEMPEL: Under dagens pressekonferanse presenterte Bent Høie situasjonen i Irland, og hvorfor dette er noe Norge ønsker å unngå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag besluttet Stortinget å overkjøre regjeringen ved å oppheve den nasjonale skjenkestoppen. Helseminister Bent Høie sier at beslutningen skjedde mot hans vilje, at man nå kanskje må utsette andre lettelser og at også Stortinget nå har ansvar for en eventuell smitteøkning.

Overfor Dagbladet forteller Høie at det ikke er mulig å peke på konkrete lettelser som kanskje må utsettes på grunn av Stortingets beslutning. Han sier også at det er ingen som vet om regjeringen ville ha vurdert spørsmålet annerledes enn Stortinget allerede neste uke.

Høie sier også at han har opplyst Stortinget om konsekvensene, men at han ikke vil vurdere hvorvidt Stortinget er klar over konsekvensene av sine egne beslutninger.

- Jeg mente at dette var for tidlig, at vi hadde for høy smitte i Norge til å åpne mer opp, og at vi burde ha sett litt mer på utviklingen framover. Regjeringen sa jo at vi skulle vurdere dette på nytt i løpet av neste uke, men når Stortinget vedtar det, så er det min jobb å gjennomføre det, sier Høie til Dagbladet om skjenkestopp-beslutningen.

Reaksjonen

Høies reaksjon på beslutningen vakte oppsikt. Frp-leder Siv Jensen sa til Dagbladet at Høie bør roe seg ned, mens SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sa til Dagbladet at Høie oppførte seg barnslig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer