Svarer på Putins nye supervåpen

Nato må endre kurs etter russisk opprustning. Jens Stoltenberg lover et svar, men sier at løsningen ikke er å følge Putin rakett for rakett.

FØLGER MED: Jens Stoltenberg forteller Dagbladet i München at Nato er nødt til å svare på Russlands opprustning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØLGER MED: Jens Stoltenberg forteller Dagbladet i München at Nato er nødt til å svare på Russlands opprustning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MÜNCHEN (Dagbladet): Jens Stoltenberg varsler at Nato kommer til å svare på Russlands omdiskuterte og nyutviklede våpensystemer.

- De nye rakettene er en del av et mønster fra russernes side som Nato kommer til å svare på. Vi kommer ikke til å svare rakett for rakett, men vi kommer til å iverksette tiltak, ja, sier Nato-sjefen til Dagbladet i München.

Han har tidligere vært klar på at det ikke er aktuelt for Nato å utplassere atomraketter på europeisk jord. Ett av Russlands nye våpen skal være en kampfly-missil som kan nå mål i Norge med en varslingstid på 40 minutter, ifølge E-tjenesten.

Et møte med Lavrov

Som Natos generalsekretær, spiller Stoltenberg en av hovedrollene under den årlige sikkerhetskonferansen i den sørtyske byen. Konferansen gikk av stabelen i helga. Både statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var på konferansen sammen med Stoltenberg.

- Alle atomvåpen er selvsagt farlige, men de atomvåpnene som har kortere varslingstid, og dermed lettere kan brukes i en konflikt, er ekstra farlige. Dette fordi de lettere kan gjøre at en konflikt går fra en konvensjonell konflikt til en kjernefysisk konflikt, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer