UTESTENGER: EU-parlamentets president Martin Schulz kunngjorde tirsdag at Russlands EU-ambassadør nektes adgang til EU-institusjonene.
UTESTENGER: EU-parlamentets president Martin Schulz kunngjorde tirsdag at Russlands EU-ambassadør nektes adgang til EU-institusjonene.Vis mer

Svarer Putin med utestengelse

Stenger Russlands EU-ambassadør ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-parlamentets president Martin Schulz kunngjorde tirsdag at Russlands EU-ambassadør nektes adgang til institusjonen, som et svar på at landet nekter 89 EU-politikere innreise.

Den russiske svartelisten ble kjent torsdag, og omfatter EU-politikere som åpent har kritisert Russlands president Vladimir Putin og krigen i Ukraina.

Tyske Schulz sier hans kontor nå «stanser den frie tilgangen til parlamentet for ambassadøren og en annen navngitt diplomat». Den andre diplomatens navn ble ikke offentliggjort.

I tillegg «stanser parlamentet sitt engasjement i den parlamentariske samarbeidskomiteen for EU og Russland». Forespørsler om adgang til EU-parlamentet fra russiske parlamentarikere vil videre bli vurdert fra sak til sak i framtiden.

(NTB)