Krigen i Ukraina:

Svarer Trump: - Skjedde ikke

USAs tidligere president Donald Trump hevder han kunne ha avsluttet krigen i Ukraina på «24 timer». Nå svarer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

TRUMP-SVAR: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har svart på Donald Trumps påstand om at sistnevnte kunne ha fått en slutt på krigen i løpet av ett døgn. Foto: AFP / NTB
TRUMP-SVAR: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har svart på Donald Trumps påstand om at sistnevnte kunne ha fått en slutt på krigen i løpet av ett døgn. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj går ut mot uttalelsene til USAs tidligere president Donald Trump i et intervju med Wall Street Journal.

Trump har gjentatte ganger i år hevdet at han kunne ha fått en slutt på krigen i Ukraina på 24 timer hvis han var USAs president.

- Jeg forstår ikke når Donald Trump sier: «Jeg kunne ha samlet Putin og Zelenskyj rundt et bord og avsluttet krigen på 24 timer». Trump kunne ha gjort det, men det skjedde ikke, sier Zelenskyj.

Krig fra 2014

Krigen i Ukraina begynte i 2014 med Russlands ulovlige annektering av Krim-halvøya og russiske hybridstyrkers delvise okkupasjon av Donbas i Øst-Ukraina.

Tre år seinere satt Donald Trump i Det hvite hus.

Krigen i Donbas blusset periodevis opp, men i praksis var det stillstand mellom Ukraina og de russiske hybridstyrkene fram til 24. februar i fjor.

- Ja, spørsmålet var sannsynligvis ikke like presserende på den tida, fordi det ikke var noen fullskala krig, men våre territorier var like fullt okkupert, sier Zelenskyj videre om Trumps uttalelser.

Zelenskyj: - Redd

Ukrainas president roser deretter USAs nåværende president Joe Biden, men er nøye med ikke å kritisere Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer