- Svaret fra nordkoreanerne var helt sinnssykt å høre på

Vil ikke høre på «undermennesker» etter rystende rapport.

SATT UT:  - Det var helt sinnssykt å høre på de triste og brutale historiene fra nordkoreanerne som hadde klart å rømme fra diktaturet i landet, sier Sveinung Stensland, stortingsrepresentant i Helse- og Omsorgskomiteen, til Dagbladet. Til høyre i bildet ser du diktator i Nord-Korea, Kim jong-un. Foto: Høyre/Reuters / NTB scanpix.
SATT UT: - Det var helt sinnssykt å høre på de triste og brutale historiene fra nordkoreanerne som hadde klart å rømme fra diktaturet i landet, sier Sveinung Stensland, stortingsrepresentant i Helse- og Omsorgskomiteen, til Dagbladet. Til høyre i bildet ser du diktator i Nord-Korea, Kim jong-un. Foto: Høyre/Reuters / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var rett og slett tragisk å høre på de triste og brutale historiene fra nordkoreanerne som hadde klart å rømme fra diktaturet i landet, sier Sveinung Stensland, stortingsrepresentant i Helse- og Omsorgskomiteen, til Dagbladet.

Han var tilstede på FNs hovedforsamling i New York da FNs undersøkelseskomite la fram en rystende rapport som skal ha avdekket tortur, politisk undertrykkelse og annen kriminalitet i landet, som påpekes i en rapport fra februar i år.

- Surrealistisk Til stede på møtet var representanter fra 20 forskjellige land, blant annet fire politikere fra Norge, samt representanter fra Nord-Korea og nordkoreanske flyktninger.

- Det hele var en surrealistisk opplevelse. På den ene siden av bordet har du nordkoreanske flyktninger som fortalte om sine forferdelige opplevelser i fangeleirer, på den andre siden har du nordkoreanske representanter som totalt benekter alt som blir sagt, sier Stensland.

Han og resten av delegatene rundt bordet fikk høre den rystende historien til Jeong Kwang-il og Kim Hye-Sook.

- Kwang-il fortalte at han ble fengslet og torturert fordi han hadde kontakt med Sør-Korea. At han ble torturert så mye at han tilsto noe han aldri hadde gjort. Blant annet gikk han ned fra 75 kg. til 35 kg. Til slutt ble han dømt for spionasje, forteller stortingsrepresentanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer