Frode Berg:

- Svaret kommer snart

Russlands utenriksminister er på plass i Kirkenes. Under en pressekonferanse forteller han at Frode Bergs søknad om benådning er vurdert.

FRODE BERG: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier benådingen av Frode Berg er vurdert og at avgjørelsen kommer snart. Video: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25. oktober i år er det 75 år siden den sovjetiske frigjøringen av Øst-Finnmark og Kirkenes. Dette markeres i Kirkenes med offisielle gjester fra både Russland og Norge.

Klokka 12 holdt Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister Ine Eriksen Søreide pressekonferanse. Frode Berg var ikke et tema for pressekonferansen, men de fikk spørsmål om den spiondømte nordmannen fra pressen.

Har vurdert søknaden

- Hva skal til for å få Frode Berg tilbake nå, spør NTB.

- Vi ønsker å få Frode Berg hjem, forsikrer Søreide.

- Vi jobber langs ulike spor for å få det til, samtidig som vi ivaretar hans interesser mens han sitter fengslet.

- Jeg kan legge til fra vår side at Berg er dømt for spionasje og har søkt benådning. Denne er vurdert og svaret kommer snart, sier Lavrov.

I går uttalte Lavrov at spiondømte Frode Berg kan returnere til Norge når som helst. Samme dag ble det kjent at en russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder Berg.

- Viktig vennskap

Søreide og Lavrov er til stede i Kirkenes sammen med kong Harald, statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Militær side vil være representert ved forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og øverstkommanderende for Nordflåten, Aleksandr Alekseevitsj Moiseev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer