Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svarstad Haugland skuffet over kjennelsen

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) er skuffet over kjennelsen i Borgarting lagmannsrett. Hun vil bruke noe tid til å vurdere om kjennelsen skal påkjæres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg noterer meg at lagmannsrettens kjennelse ikke gir Norsk Lotteridrift medhold i sitt krav om å fortsette sin virksomhet, men nøyer seg med å slå fast at monopolet ikke kan gjennomføres fra nyttår, sier Svarstad Haugland i en pressemelding.

Advokat Frode Elgesem, som representerer Norsk Lotteridrift, mener at statsråden med denne uttalelsen sier noe alle vet, nemlig at lagmannsretten ikke kan tildele et navngitt selskap retten til å drive etter nyttår.

- Det som er saken, er at det juridiske rammeverket blir videreført og at monopolet er kjent ugyldig. Så må vi og alle andre operatører søke på nytt når konsesjonene går ut ved årsskiftet. Men siden regelverket forblir det samme, regner vi med at søknadene greit blir innvilget, sier Elgesem til NTB.

Svarstad Haugland påpeker at kjennelsen i Borgarting lagmannsrett er midlertidig, noe som betyr at den bare vil stå ved lag inntil det foreligger en rettskraftig dom. Ifølge Elgesem kan det ta flere år.

Men regjeringen vil innføre lotterireformen fra 1. januar neste år, uavhengig av de forskjellige rettssakene som løper parallelt i Norge og Brussel/Luxembourg. Da varselet om ulovlig monopol kom fra overvåkingsorganet ESA for en drøy måned siden, sa Svarstad Haugland at det ikke under noen omstendighet blir aktuelt å fortsette dagens organisering av lotteridriften i Norge. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media