LETER: Letemannskaper skanner havbunnen på jakt etter flyskroget og de svarte boksene etter flystyrten i Indonesia. Foto: Binsar Bakkara / AP / NTB scanpix
LETER: Letemannskaper skanner havbunnen på jakt etter flyskroget og de svarte boksene etter flystyrten i Indonesia. Foto: Binsar Bakkara / AP / NTB scanpixVis mer

Svart boks funnet etter flystyrt i Indonesia

Indonesiske dykkere har funnet en av de svarte boksene fra et Lion Air-fly som styrtet i havet nord for øya Java i Indonesia mandag, melder lokale medier.

En dykker fra marinen skal har funnet en av de såkalte svarte boksene fra flyet i god behold på 30 meters dyp torsdag, melder TV-kanalen Metro TV torsdag. Det skal være ferdskriveren dykkerne har funnet.

189 personer var om bord på Lion Air-flyet, som var av typen Boeing 737 MAX 8 og styrtet mandag. Det er ikke funnet overlevende. De to såkalte svarte boksene, som er oransje av farge, inneholder opplysninger om samtalene i kabinen og flyets tekniske tilstand, og har muligens svar på hvorfor det nesten nye flyet styrtet.

Indonesiske myndigheter opplyste onsdag at de hadde fanget opp signaler fra boksene i det havarerte flyet, men at de ikke visste helt hvor de befant seg hen.