- Svart kåpe i kummen

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Politifolkene som fant kvinneliket så noe som lignet en svart kåpe i kummen - lik den Tina Jørgensen hadde på seg da hun forsvant. Liket ble i natt tatt opp av kummen og fraktet vekk fra funnstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Nettavisen som melder om det mulige kåpefunnet. Politiet har meddelt flere medier at de tror det er liket av Tina som ligger ned i kummen. Svaret kommer i morgen tidlig når Kripos-teknikerne skal identifisere den døde kvinnen.

Liket av kvinnen ble rundt klokken 01.00 i natt trukket opp av kummen og fraktet vekk fra funnstedet ved Bore kirke på Klepp. Det er nettsidene til Rogaland Avis som melder dette. I morgen tidlig vil teknikerne identifisere henne.

I dag har Kripos-teknikerne gjennomført grundige undersøkelser av området rundt kumlokket. Teknikerne har lett etter spor rundt kirken.

Lensmannen i Klepp bekreftet offisielt like før midnatt at det var et kvinnelik som ble funnet i kummen.

Liket ble oppdaget i forbindelse med at politiet lette etter våpen og ransbyttet fra helgas brutale ran i Klepp kommune, får Dagbladet.no opplyst.

Tøft for familien

Tina Jørgensens familie gjennomgår tøffe timer mens de venter på beskjed fra Klepp.

- Det vil være en lettelse uansett om det er Tina eller ikke, sier jentas onkel, Torgeir Johannessen, til NTB.

Foreldrene ble i dag varslet om likfunnet. Siden da har de vært samlet, i påvente av flere opplysninger fra politiet.

- Vi forsøker å finne støtte hos hverandre. Uansett hvem det er som blir funnet, er det en lettelse. Dersom det er Tina, er det godt at vi har funnet henne og får vite hva som er skjedd, sier han, sier Johannessen.

- Men til det motsatte er bevist har vi selvfølgelig et håp om at vi kan finne Tina i live, sier Johannessen.

Sparsomme

Kripos kom til åstedet i 19-tida i kveld og skal sikre spor og bidra til etterforskningen. De har løftet på kumlokket og startet undersøkelsene.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger, men utelukker ikke at kvinnen kan være den forsvunne Tina Jørgensen som forsvant fra Stavanger sentrum natt til den 24. september i år.

Privatetterforsker på plass

Den private etterforskeren Tina Jørgensens foreldre har engasjert, Roald Berntsen, er på plass ved funnstedet.

Tidligere i dag ble det kjent at Tinas foreldre har utlovet en dusør på 200 000 kroner for opplysninger i forsvinningssaken.

Farvel

Tina Jørgensen ble sist sett i Vågen da hun tok farvel med sin kjæreste litt før klokka 02.00. Seinere ble det gjort flere observasjoner av personer som liknet på Tina nær Bybrua, men andre spor finnes ikke.

Politiet etterlyser fortsatt en stor, skjeggete mann i en bil ved Bybru-tunnelen og alle lyshårete kvinner som var i dette området i det aktuelle tidsrommet.

Til nå har sju vitner observert lyshårete kvinner på strekningen Verksgata-Bybrua, som ligger på Tina Jørgensens hjemvei.

De færreste har kunnet oppgi et eksakt tidspunkt for sine observasjoner, men alle har skjedd mellom 02.10 og 02.50.

SAVNET: Denne modellen viser hvilke klær Tina hadde på natta hun forsvant.