Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Svart stjerne» etter fire måneder med trøbbel

Gardermoen har med alle sine problemer havnet i bånnsjiktet av verdens flyplasser. Når flygerforbundene fra hele verden møtes til årsmøte i april, blir Gardermoen sannsynligvis tildelt «svart stjerne» - tegnet på at plassen er blant de dårligste i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer etter at Norsk Flygerforbund har levert inn en lang liste med feil og mangler ved den skandaliserte Oslo lufthavn.

- Når vi endelig skulle få ny flyplass, håpet vi den skulle slippe «stjerner», tegnet på at den har mangler og feil. Men etter all sannsynlighet vil den ende opp med en svart stjerne, akkurat som forgjenger Fornebu. Det er trist, sier Harald Stephansen, nestleder i Norsk Flygerforbund.

Ledelsen ved Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) beklager en slik stjernestatus.- Dette er dårlig PR, og en status vi ikke vil ha, sier plansjef Olai Hjetland.
På møtet i sammenslutningen av verdens flygerorganisasjoner (IFALPA) i Bangkok i april settes rankingen opp for all verdens flyplasser. Her er den foreløpige lista fra Norsk Flygerforbund over feil og mangler ved Gardermoen:

  • Problemer med trafikkavviklingen.
  • Problemer med innflygingshjelpemidlene.
  • Isproblemer.
  • Problemer med brøytingen.
  • Problemer på taksebanene.
  • Problemer med avkjøringsbanene.
  • Problemer på oppstillingsplassene.

- Vi er sterkt kritiske til at mange av problemene ikke ble tatt alvorlig av dem som bestemte hvor flyplassen skulle ligge og de som til slutt bygget den, sier Harald Stephansen.
Han mener Arbeiderpartiet i hovedsak er skyld i at Gardermoen ble en prestisjesak, og at alle innvendinger og seriøse innspill ble feid av banen.

Plansjef Olai Hjetland ved lufthavntjenesten sier han er ukjent med Flygerforbundets momenter, men tar dem gjerne opp til diskusjon.

- Vårt mål er at operatørene skal føle seg trygge på Gardermoen, avslutter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media