Svarte blondetruser forbudt

Ved Radiumhospitalet i Oslo skal de ansatte få sin egen kleskodeks. Svarte blondetruser under hvitt antrekk kan bli uønsket når kleskodeksen skal stå ferdig til jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Røde sokker og rød neglelakk gir helt andre signaler enn hvite sokker og ingen neglelakk. Det tar seg heller ikke ut med en svart blondetruse under hvite personalklær. Klær skal være med på å vise vise verdier som troverdighet, høyt faglig nivå og inngi tillit. Klærne skal understreke det vi står for her på sykehuset, sier informasjonssjef Selva Kosiander ved Radiumhospitalet.

Her får de ansatte fritt velge mellom kjole eller bukser. Men i framtida blir ikke lenger ett fett hva de ansatte har på seg i tillegg til personaltøyet. Sykehuset har nå opprettet en arbeidsgruppe som skal nærmere på kleskoden for sykepleiere, hjelpepleiere og ståleterapeuter.

- Ideen til en ny kleskode fikk vi da Dagbladet skrev om et selskap, som krever at de ansatte går i skjørt. Vi vil blant annet innskjerpe rutinene for bruk av smykker. Flere undersøkelser viser sykehusinfeksjoner kunne blitt betydelig redusert om sykepleierne fjernet smykkene, sier Kosiander.