Svarte bokser funnet etter flystyrten i Iran

Takket være Gud, mener etterforskningslederen.

FANT SVARTE BOKSER: En soldat står ved en vrakdel fra rester etter flyet som styrtet i Iran og krevde 168 menneskeliv onsdag. Torsdag ble to av de tre svarte boksene fra flyet funnet. Foto: REUTERS/Caren Firouz/Scanpix
FANT SVARTE BOKSER: En soldat står ved en vrakdel fra rester etter flyet som styrtet i Iran og krevde 168 menneskeliv onsdag. Torsdag ble to av de tre svarte boksene fra flyet funnet. Foto: REUTERS/Caren Firouz/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper har funnet to av de tre svarte boksene fra Tupelov-flyet som styrtet i Iran torsdag.


Fortsatt er det uklart hva som forårsaket flystyrten, som krevde 168 menneskeliv onsdag, men funnet av boksene torsdag gir etterforskerne håp.

- Takket være Gud har vi funnet to av de tre svarte boksene. Selv om de er skadde, er vi håpefulle i forhold til å kunne hente ut informasjon fra dem, sier sjefen for etterforskningen, Farsi Majidi, til AP.

Det russiskproduserte passasjerflyet av typen Tupolev var på vei til Armenias hovedstad Jerevan da det fikk problemer.

16 minutter etter avgang fra Teheran styrtet det på et jorde nær byen Qazvin med 153 passasjerer og en besetning på 15 om bord.

Øyenvitner sier at flyets haleparti begynte å brenne mens det ennå var i luften. Etter å ha sirklet rundt, trolig i et forsøk på å lande, styrtet det i bakken, med nesen først.

(NTB)